Murphyjevi zakoni za kolesarje

Murphyjev zakon pravi, da je vedno navkreb in proti vetru.

Brez težav ga dokažemo. Po hribu navzdol se s kolesom spustimo zelo hitro in brez vsakega napora. Zato si spustov niti ne zapomnimo dobro. Vzponi pa trajajo in trajajo in z malo pretiravanja namesto večino časa lahko rečemo, da kar vedno potiskamo kolo po hribu gor.

Pri vetru je podobno. Z dostavkom, da je veter relativno gibanje zraka glede na kolesarja in je torej k dejanski hitrosti vetra v prsa treba prišteti še hitrost kolesarja (naspram podlagi), da dobimo skupno hitrost premikanja zraka naspram kolesarju.

In kje je povezava s psihozo? ;) Takoj vam bom dodal psihotično asociacijo. Življenje lahko dojemamo kot boj. Kar naprej se trudimo kot kolesar, ko poganja v hrib. Ko na koncu nekaj dosežemo, trepljanje po ramenih tako kratko traja kot kolesarjev spust v dolino… :(

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Murphyjevi zakoni za kolesarje”

 1. Leslie Graham  pravi:

  Še ena športna igra za vse ljubitelje iger, ki uživajo, v napetosti in smrtonosnih podvigih. Tokrat boste vodili svojega kolesarja, ki se mora prebiti mimo vseh ovir in v enem kosu priti do cilja, kar seveda nebo lahko. Igrate tako, da svojega kolesarja vodite z tipkama naprej in nazaj. Ko bo eno ali pa obe kolesi v zraku pa ga lahko vrtite z tipkama levo in desno. Ne pozabite še na skok, ki ga lahko izvedete z tipko “shift”, v drugo smer pa se lahko obrnete z tipko “space” v primeru da izvajate kak trik ali pa želite dobiti hitrost.

 2. Igor Đukanović Igor Đukanović  pravi:

  Zanimivo koliko Angležev zanima moj blog. In pišejo v knjižni slovenščini.

  Skratka, ne verjamem, da jeoseba z imenom ali vzdevkom Leslie Graham res avtor zgornjega komentarja. ;)

 3. Dedovanje  pravi:

  Hahahaha ma kašne!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !