Katarza; s popustom

Gospodarska kriza bo še huda. Indijanci že celo leto sekajo drva, ki niso več v obliki črke V, pač pa U in vse bolj celo v obliki črke L. In vemo, da ob krulečem želodcu, človeka ostale teme ne zanimajo.

Zato je izgleda sedanja kriza idealna priložnost za odkopavanje okostnjakov in ostale katarze. Notranja ministrica veselo izdaja odločbe izbrisanim in želi to vprašanje zapreti za vedno. Koliko bo to stalo državo? Ne vemo. Odločila bodo sodišča. Do sedaj so v manj, kot je prstov na rokah, primerih presodila, da kateremu od izbrisanih (Todorović seveda mora biti med njimi) pripada odškodnina. Seveda še nobena razsodba ni pravnomočna niti poravnana. Verjetno katera celo v neki daljni prihodnosti bo. In izbrisani, ki bodo letos dobili dokumente?  Med gospodarsko krizo si ne morejo privoščiti odvetnikov. Obenem je javno mnenje proti pavšalnim odškodninam, tako da bodo najbrž ostali še kakšno leto ali dve tiho. Potem se bo pa itak pozabilo in tavečje rane bodo zaceljene.

Podobno je z Barbara rovom. Že dolgo je znano, kje približno so masovna grobišča, a je žegn za odprtje tega rova očitno lahko dala le leva oblast. Verjamem, da si bo pametna levica želela, da se čimveč tavečjih povojnih grobišč razišče čimprej. Medtem, ko so ljudje lačni, ne poslušajo tistih nekaj tisoč svojcev pobitih, ko se razburjajo in zahtevajo odstope.

In desnica. Bo tudi desnica izkoristila gospodarsko krizo za katarzo? In odobrila pojasnitev vseh svinjarij s preprodajanjem orožja ob odcepitvi od Jugoslavije? Dvomim. Zelo sem razočaran nad slovensko desnico. Pri desnici bi človek pričakoval bogataše, ki so bogati, ker so pametni. Torej neko egoistično a smotrno obnašanje. A v Sloveniji ga pri desnici ne opazim. Mislim, da bo desnica svojo priložnost zamudila.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Katarza; s popustom”

  1. Raketka  pravi:

    Realne težave nastopajo pri obeh omenjenih straneh, tako tim. desnici, kot pri tim. levici.

    Državljani bi potrebovali neko zmernejšo in inteligentnejšo stranko, ki bi resnično delovala v korist državljanov, pa čeprav po vzoru slavne Haškove Stranke zmernega napredka. ;-)

    Isto velja za voditelje. Žal ni trenutno niti enega niti drugega videti na naši politični sceni.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !