Inflacija

Popoldan. Šest, pol sedem. Iz mariborskega Interspara hodimo na najbližjo avtobusno postajo. Kot nalašč trojka pride že čez dve minutki. Na avtobusu se pogovarjamo. “Ob šestih grem od doma, po šesti se vračam domov. Vse kar sem zaslužila, zapravim v trgovini.”

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Inflacija”

 1. hope  pravi:

  Ni lahko. Resno razmišljam že kaki dve leti, naj povem odkrito otrokoma, naj odideta v tujino, oz. EU ali še dlje, ker še ne bo hitre rešitve za višji standard.
  Sploh ne bo problema drugače, tisti ki imajo zelo visoke šole bodo še naprej, kar je prav, tisti ki bodo nekje na sredi bo moral gledat vsak cent, tisti ki ne bodo imeli šol pa že tako prihajajo iz bližnjih držav EU. Oni so srečni, takih del so navajeni, zaslužek je višji kot bi bil doma pri njih.
  No, naši srednjega sloja pa bodo resnično potovali v tujino za lepše življenje. Ker je samo eno in ker migracije so bile že po naseljevanju Amerike in Australije in drugod, ni to nič novega.
  V resnici tudi država ne bo nič izgubila, samo različne narodnosti bodo med seboj in odkrito, še to ni slabo. Tako kot je za marsikoga v drugih deželah, kjer se prav tako spoznavajo in ustvarijo družino.
  Lp hope

 2. Joc  pravi:

  Recesija, inflacija, kriza….po obdobjih konjukture, najbrž normalen pojav!? Ali se motim? Hudo za večino prebivalstva, novodobni kapitalisti pa tega tako ne čutijo posebej. Prehod na eversko valuto je imel še bolj negativne posledice, kot je inflacija sama. Manjše številke pač imajo psihološki učinek. če je bila kava enkrat 100 SIT, sedaj pa je 1€….se sliši da je 1€ skorajda ceneje. vsaj zame?!

 3. Igor Đukanović  pravi:

  Ja, povsod po Evropi je vpeljava evra izkoriščena za prelivanje denarja iz rok srednjega sloja k bogatim. Kapitalizem nekako to spodbuja in odpiranje trgov z evrom je seveda imelo tovrstne učinke. Zato je treba pogruntati smiselne kontraukrepe. Ne ludistične (dajmo pobiti tajkune), ampak kaj bolj v smislu davkov ali kakšnih drugih zakonskih obveznosti za privilegirane sloje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !